Date

Aug 28 2024 - Dec 15 2024
Ongoing...

Time

8:00 am - 6:00 pm

People’s History of Gathenhielmska: Lämna din personliga berättelse

FLOCK & MYLLER förmedlar och samlar under hösten/vintern in dolda berättelser och historier om Gathenhielmska huset. Historier som härleder från husets uppkomst i mitten av 1700-talet, via affärs-, vardag- och familjeliv, till högst personliga betraktelser, minnen och anekdoter från en nu levande lokalbefolkning. Detta före, under och efter kulturarvsdagen med stöd av Riksantikvarieämbetet och i nära samverkan med Higab, Gamla Masthuggspojkar och Gamla Majgrabbar. 
Önskar du lämna in din egen berättelse om Gathenhielmska huset eller Gathenhielmska reservatet? 
Dela med dig av dig dina egna minnen av huset och området kring huset (Trädgården/Gathenhielmska kulturreservatet). Av särskilt intresse för vårt insamlande är de som tidigare bott och arbetat i huset. Hur såg trädgården ut? Är det sant att det finns en hemlig underjordisk tunnel under huset? Har du fått lov att komma in i huset eller inte? Vad känner du till om de personer som tidigare bott eller arbetat i huset eller reservatet? Är du släkt med någon av de personerna? Det finns inga rätt eller fel, vi tar emot alla berättelser och minnen om huset och reservatet. 
För att lämna in din berättelse maila oss på hello@flockmyller.se eller lämna in din berättelse på plats i Gathenhielmska huset under pågående utställning, Hemma på Stigberget, mellan den 30 augusti och 29 september, torsdagar – söndagar 11.00–18.00. 
Det är viktigt att du lämnar dina kontaktuppgifter med för och efternamn så att vi får tag på dig om vi önskar sprida din berättelse. 
Bildhänvisning: Bild på Dr Anna Dahlström-Nilsson från privat fotoalbum. Dahlström-Nilsson var en av dem som bott i Gathenhielmska huset. Hon var för övrigt Sveriges första kvinnliga ögonläkare.